07

לימודי שוק ההון ת"א והמרכז | חיפה והצפון | קורס השקעות - מכללת ג'קבר

מס' ספק משרד הבטחון: 11008127 |   הצטרפות לרשימת תפוצה

מקורה של המנה הוא מתחום ניהול הסיכונים.

כאשר אנו מקבלים החלטה על כניסה להשקעה אנו מקבלים זאת בצורה מושכלת:.

אנו מעריכים שיש סיכוי להרויח מהשקעה

אנו מעריכים שהמחיר הנוכחי מתאים לנו

וכעת אנו צריכים לקבל החלטה כמה לקנות.

זו החלטה שמקורה בתחושות בטן , בתאוות הבצע שלנו, וברמת הסיכון שאנחנו מוכנים לקחת על עצמנו.

על בעיה זו באה המנה לענות.

מנה היא הערך הכספי המשמש כיחוס לקניה בודדת לכל משקיע מסוים

מנה היא ערך סוביקטיבי המשתנה ממשקיע למשקיע.

קימות שיטות שונות לחישוב ערך מנה ולא אכנס לפירוט.

בגלל קיום מגוון דעות על נושא של סיכון ופיזור קשה גם לדבר על המלצות או כללים.

ולכן אציין כיצד אני נוהג ואיש הישר בעיניו יעשה.

קיימת אצלי הפרדה ברורה בין מניות כבדות לבין מניות בינוניות לבין מניות תזזיתיות ואופציות.

בדרך כלל אני מבצע רכישה ב 3 מנות בפריסה לאורך זמן.

מיצוע מבוצע לרוב כלפי מעלה

מיצוע כלפי מטה הוא חריג ומבוצע בהשקעות שבהן אני מבצע איסוף וההשקעה היא לטווח ארוך בלבד

(המוגדרת מראש כהשקעה לטווח ארוך).

סוגי מנות הקיימים אצלי:

במניות הכבדות ערך מנה היא 20,000 ₪ ולרוב אני מסתפק ב 2 מנות.

במניות הבינוניות ערך מנה היא 10,000 ₪ ואני רוכש עד 3 מנות.

במניות תזזיתיות ואופציות ערך מנה היא 5,000 ₪ ואני רוכש עד 4 מנות.

במניות חו"ל ערך מנה היא 2,000$ (טרם רכשתי יותר מ 2 מנות).

ויש לי עוד מושג שאני קורא לו טעימה ובדרך כלל זו כמות קטנה מאד בעיקר בשביל האדרנלין.

בעת המכירה אם זה בגלל סטופ לוס או מימוש רווח אני נוהג לצאת מכל האחזקה במכה אחת.

מקובל שמרבית הקונים במנות יוצאים מההשקעה בתהליך הפוך לקניה. כלומר מי שקנה שלוש מנות יקבע לו 3 רמות ליציאה ובכל נקודה ימכור שליש. הסיבה העיקרית לאופן יציאה זה הוא אדון מרפי להבנתי ,

מקווה שהעיקרון הובן , לא משנה החלוקה או מספר המנות , מה שחשוב הוא הפיכת הקניה והמכירה לתהליך שכולו מנוהל באופן רציונלי וללא השפעות רגשיות .

כניסת סטודנטים